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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. G. A. de. História da criação do ensino superior no Acre. Brasília, DF: Thesaurus, 2006. 254 p.

Biblioteca(s): Embrapa Acre.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSMIDERLE, O. J.; SOUZA, A. G. Do scarification and seed soaking periods promote maximum vigor in seedlings of Hymenaea courbaril? Journal of Seed Science, v.43, e202143030, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSMIDERLE, O. J.; SOUZA, A. G. Tratamentos de sementes, emergência e crescimento de plântulas de Cinnamomum Zeylanicum com solução nutritiva. In: SANTOS, I. L. V. de L. Sementes: ciência, tecnologia e inovação. Ponta Grossa, PR: Atena Editora, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSMIDERLE, O. J.; SOUZA, A. G. Tratamentos de sementes e emergência de plântulas de Cinnamomum sp. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SEMENTES, 20., 2017, Foz do Iguaçu. Informativo Abrates, v. 27, n. 2, p. 293, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. G.; SMIDERLE, O. J.; PEDROZO, C. A. Long-time storage of Pochota fendleri seeds with different packaging. Advances in Horticultural Science, v. 33, n. 3, 327-332, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, J. F.; BUENO, C. R.; SOUZA, A. G. C. Eficácia de herbicidas no controle de plantas daninhas e seletividade em leguminosas de cobertura e cupuaçuzeiro. Planta Daninha, Viçosa, v. 21, n. 1, p. 137-143, 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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7.Imagem marcado/desmarcadoREISDORFF, C.; LIEBEREI, R.; SOUZA, A. G. C. de. Evaluation of the diversity of cupuacu (Theobroma grandiflorum (Willd. ex Spreng.) Schum) considering the potential use of the seeds. In: CONFERENCE ON FRUIT PRODUCTION IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 1., 1996, Berlin. Book of abstracts... Berlin: Humbolt-Universitat, 1996. P1/3, p. 57. (Schriftenreihe des Fachgebietes Obstbau, 7).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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8.Imagem marcado/desmarcadoREISDORFF, C.; LIEBEREI, R.; SOUZA, A. G. C. Studies on the variability of cupuacu plants (Theobroma grandiflorum (Wild. Ex Spreng.) Schum.) growing in different cultivation systems on a degraded area: state of development and productivity of 3 1/2 years old trees. In: CONFERENCE ON FRUIT PRODUCTION IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 1., 1996, Berlin. Proceedings... Berlin: Humboldt-Universitat zu Berlin, 1996. p.68-77.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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9.Imagem marcado/desmarcadoREISDORFF, C.; LIEBEREI, R.; SOUZA, A. G. C. de. Studies on the variability of cupuacu plants (Theobroma grandiflorum (Willd. ex Spreng.) Schum) growing in different cultivation systems on a degraded area: state of development and productivity of 3/12 years old trees. In: CONFERENCE ON FRUIT PRODUCTION IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 1., 1996, Berlin. Proceedings... Berlin: Humboldt-Universitat, 1996. p. 68-77.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSMIDERLE, O. J.; SOUZA, A. G.; PEDROZO, C. A.; LIMA, C. G. B. Nutrient solution and substrates for 'Cedro doce' (Pochota fendleri) seedling production. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v.21, n.4, p.227-231, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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11.Imagem marcado/desmarcadoAMARANTE, C. V. T. do; SOUZA, A. G. de; Dal Toé Benincá. T.; STEFFENS, C. A. Phenolic content and antioxidant activity of fruit of Brazilian genotypes of feijoa. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 12, p. 1223-1230, dez. 2017. Título em português: Compostos fenólicos e atividade antioxidante em frutos de genótipos brasileiros de goiabeira-serrana.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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12.Imagem marcado/desmarcadoAMARANTE, C. V. T. do; SOUZA, A. G. de; Dal TOÉ BENINCÁ, T.; STEFFENS, C. A. Fruit quality of Brazilian genotypes of feijoa at harvest and after storage. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 734-742, ago. 2017. Título em português: Qualidade dos frutos de genótipos brasileiros de goiabeiraserrana na colheita e após o armazenamento.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. G. dos S.; RESENDE, R. S.; CARVALHO, T. B. de. Formação do bulbo molhado do coco. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 5., 2015, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 280, ref. 220-226. 1 CD-ROM. Editor Técnico: Marcelo Ferreira Fernandes.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSMIDERLE, O. J.; GIANLUPPI, D.; SOUZA, A. G.; GOMES, H. H. S.; GIANLUPPI, V. Produtividade e germinação de sementes de soja BRS 8381 cultivadas no cerrado de Roraima em diferentes densidades de plantas. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA, 36., 2017, Londrina. Ata... Londrina: Embrapa Soja, 2017. 296 p. (Embrapa Soja. Documentos, 388).

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSMIDERLE, O. J.; GIANLUPPI, D.; SOUZA, A. G.; GOMES, H. H. S.; GIANLUPPI, V. Produtividade e germinação de sementes de soja BRS Tracajá cultivadas no cerrado de Roraima em diferentes densidades de plantas. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA, 36., 2017, Londrina. Ata... Londrina: Embrapa Soja, 2017. 296 p. (Embrapa Soja. Documentos, 388).

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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16.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, K. A.; SMIDERLE, O. J.; GOMES, H. H. S.; SOUZA, A. G.; GIANLUPPI, V. Produção e germinação de sementes de sete genótipos de Soja no cerrado de Roraima. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 8., 2018, Goiânia. Inovação, tecnologias digitais e sustentabilidade da soja: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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17.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, A. L. G.; COSTA, C.; VALÉRIO, M. A.; SOUZA, A. G. de; GONÇALEZ, D. A. Produção e distribuição de matéria seca e proteína bruta de cultivares de alfafa (Medicago sativa L.). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 33., 1996, Fortaleza. Forragicultura: anais. Fortaleza: SBZ, 1996. v. 2, p. 295-297.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSMIDERLE, O. J.; CHAGAS, E. A.; XAVIER, V.; SOUZA, A. G. Influencia do substrato na germinação de sementes de açaí de diferentes tamanhos. Informativo Abrates, v. 23, n. 2, 2013. Edição dos resumos do 18º Congresso Brasileiro de Sementes, 2013, Florianópolis.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSMIDERLE, O. J.; SOUZA, A. G.; OLIVEIRA, F. M.; SILVA, T. J.; ALVES, M. F. Influência da coloração do tegumento das sementes de Bowdichia Virgilioides kunth (fabaceae) na germinação. Informativo ABRATES, Curitiba, v. 23, n. 2, set. 2015. Número especial. Resumo apresentado no XIX Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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20.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, V. H. de F.; MÜLLER, C. H.; SOUZA, A. G. C. de; ANTÔNIO, I. C. Native fruit species of economic potential from the Brazilian Amazon. Angewandte Botanik, v. 68, p. 47-52, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  18/12/2017
Data da última atualização:  18/12/2017
Autoria:  AMARANTE, C. V. T. do; SOUZA, A. G. de; Dal Toé Benincá. T.; STEFFENS, C. A.
Afiliação:  Cassandro Vidal Talamini do Amarante, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Alexandra Goede de Souza, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Thalita Dal Toé Benincá, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias; Cristiano André Steffens, Universidade do Estado de Santa Catarina/Centro de Ciências Agroveterinárias.
Título:  Phenolic content and antioxidant activity of fruit of Brazilian genotypes of feijoa.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 12, p. 1223-1230, dez. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Compostos fenólicos e atividade antioxidante em frutos de genótipos brasileiros de goiabeira-serrana.
Conteúdo:  The objective of this work was to quantify the total phenolic content (TPC) and total antioxidant activity (TAA) of fruit from Brazilian genotypes of feijoa (Acca sellowiana). Skin and flesh tissues of the fruit were evaluated for the Alcântara, Helena, Mattos, and Nonante cultivars, and for the 2316 accession. TPC and TAA were both assessed in aqueous and hydroalcoholic extracts, and TAA was assayed by the DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) and ABTS [2,2?-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)] methods. The TPC values, for aqueous extracts of the skin and flesh tissues, were 114.9 and 88.3 mg gallic acid equivalent (GAE) per 100 g fresh weight (FW), respectively. The corresponding values for TAA determined by the DPPH method, the skin and flesh tissues, given as EC50 (substrate concentration which leads to 50% reduction of the DPPH), were 10.7 and 39.7 mg FW per g DPPH, respectively; and, by the ABTS method, the TAA values were 12.01 and 8.33 μmol L-1 Trolox per g FW, respectively. The greatest values for TPC and TAA were obtained for 'Mattos' and 'Nonante', in the skin, and for 'Nonante' and accession 2316, in the flesh. Feijoa fruit has important functional value, particularly in the skin, characterized by high TPC and TAA.
Palavras-Chave:  Alimento funcional; Caracterização de polpa e casca; DPPH and ABTS methods; Feijoa sellowiana; Flesh and skin characterization; Functional food; Métodos DPPH e ABTS.
Thesaurus NAL:  Acca sellowiana.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169178/1/Phenolic-content-and-antioxidant-activity.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62031 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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